Upplev det speciella med Göteborg

go%cc%88teborg-vatten-kanalMånga har besökt den vackra och trevliga staden Göteborg och upplevt välkända turistattraktioner. Men det finns massor mer att vara med om och testa på i Göteborg, man måste bara veta vad och vart. Det gäller att ha koll på restauranger och vart man ska titta för att hitta det dolda med Göteborg.

Göteborg kallas i folkmun även för Lilla London, men varför vet inte många. Det beror på att det under industrialiseringen av Göteborg på 1800-talet flyttade mycket britter till staden. Att Göteborg kallas för Lilla London är således något som hänger kvar sedan gammalt, men har idag fått en helt ny innebörd. London är nämligen känt för sina vackra byggnader, sitt välkomnande intryck och stora utbud av bra restauranger och barer. Och detta kännetecknar även Göteborg idag. Men staden har också endel hemligheter att upptäcka. Funderar du över att besöka staden kan det vara smart att besöka hotellgoteborg.info för att hitta det perfekta boendet för just din vistelse.

Restaurangernas stad

Göteborg har restauranger i världsklass och har blivit omnämnda i flera medier för det, både inrikes och utrikes. Under 2015 tog sig exempelvis hela 14 nya Göteborgsrestauranger in i White Guide, läs mer. Och detta antal förväntas öka. Med sin kunskap om berömdhet för fisk och skaldjur, så är många av de restauranger i Göteborg dem som toppar landets lista på de bästa fisk- och skaldjursrestaurangerna. Men hur hittar man det riktiga guldkornen i Göteborg? Det gör man inte genom att titta i turistguiderna utan genom att prata med andra som besökt staden och med folk som bor där. I Metro Mode tipsas om 10 restauranger i Göteborg som anses som de bästa, enligt användare på Facebook. Restaurangerna karaktäriseras av sin goda mat och de flesta har inredning som känns mysig eller exklusiv. Några som det tipsas om är The Barn, en restaurang i industriell stil med en enkel meny, svenska råvaror och amerikansk-inspirerade rätter. SK Mat & Människor satsar på mat och dryck enligt svensk tradition med ett kök som syns från matsalen där gästerna sitter. En annan restaurang värd att nämna är TOSO, en panasiatisk restaurang som serverar smårätter för sällskap att dela på, inredningen är med mörka dova färger och har en tydlig asiatisk profil.