Tips för Stockholmsresan

stockholmSkippa de klassiska turistfällorna när du åker till Stockholm och gör det som Stockholmarna gör. Vad sägs som tips från självaste Filippa Reinfeldt eller goda och billiga stockholmsluncher? Eller varför inte testa några andra pärlor som definitivt kommer göra din resa! Det finns alltid massor att upptäcka och göra i Stockholm, oavsett om du reser med familjen, med partnern, med vänner eller själv.

Oavsett vilka du reser med så finns det massor av saker att hitta på under Stockholmsvisiten. Det är lätt att alltid hamna på de gamla vanliga turistställena, men det bästa är att försöka undvika dessa och vara lite mer fri och öppensinnad för att upptäcka nytt. Oavsett om det är en hotellweekend i Stockholm som är tanken eller om du eller ni ska stanna en längre period så vinner man helt klart på att försöka hitta de ställena i staden som stockholmarna också gillar. 

Klassiska pärlor som passar alla12074605-fotografiska-museet

Vill man ändå vara lite sådär turistig men ändå inte gå till de värsta ställena så finns det klassiska stockholmspärlor värda besök, oavsett om du är inbiten Stockholmsresande eller där på förstagångsvisit. Ivar Los park är en sådan plats. Det ligger på Bastugatan 22 ger en mästerlig utsikt över norra storstaden och den inströmmande trafiken. Häftigt att se helt enkelt. Fotografiska är fotomuseet där du kan betrakta vacker konst och fotografier i häftiga lokaler. Oavsett om du själv är konstnörd eller ej så kommer du garanterat att lämna museet med en ny dos med inspiration. Vill du testa en avslappnad miljö med multikoncept ska du testa tjoget. Där kan du exempelvis börja med ett besök hos barberaren, sedan äta en bit mat på Linje Tio och avsluta med en lyxig drink på Hornstulls Bodega. Två andra Stockholmspärlor är restaurang Griffins Steakhouse och Supper, där kan du äta god mat och få bra service i schyssta lokaler. Sugen på en god frukost? Bege dig ur på djurgården med buss mot Blockhusudden och stanna till för en genuint gammelsvensk frukost på Café Blockhusporten. Där njuter du med havsutsikt. Ett tips för dem som gillar att mingla och shoppa, och tycker att Vasastan och Kungsholmen är trevliga stadsdelar, så kan man gå på en extra allt after-work. Konceptet kallas för First Friday Shopping, som sker den första fredagen varje månad. För mer tips, lyssna på inslag från SR.

Billig Stockholmslunch

Stockholmarna är experter på att glömma lunchlådan och käka ute istället. Därför är det bra att det faktiskt finns lunchställen som är billiga, och bra. Vill du testa dessa under Stockholmsvisiten så kommer du troligen inte att ångra dig. I Dagens Nyheter kan man läsa om några tips på sådana ställen. La Gazelle är ett nordafrikanske ställe i Hötorgshallarna som serverar supergoda fyllda baguetter. Ett annat ställe att pröva är Fang Yuan Shi Wu vilken är ett trevligt ställe som serverar hemgjorda dumplings om man nu gillar det. Vill man uppleva klassisk korvlunch så är Günters korv på Karlbergsvägen en klassiker, här har man serverat stans godaste korv sedan 1980-talet.

Filippa Reinfeldts tips

I Expressen ger politikern Filippa Reinfeldt sina bästa Stockholmstips. Hon säger till tidningen att hon gillar att promenera och upptäcka, därför tipsar hon om att du som kommer till staden bör testa att ta en skärgårdstur med någon större båt eller promenera i skog och mark. Hon tycker även att Norr Mälarstrand och Fredhäll är vackra platser att gå runt.