Kolmården i Norrköping

Det finns flera anledningar att ta en sväng till Norrköping i vår. Här finns både Kolmården och vackra naturreservat att besöka – och just Kolmården är väl värt att ta ett besök på när du ska semestra i Norrköping.

Tröttnat på hemstaden och vill åka till en ny ort? Låt oss tipsa om att besöka Norrköping. Boka via Norrköpings hotell för att få en bra deal på hotellrum och styr stegen mot Kolmården. Eller varför inte ta på dig flytvästen? Enligt SVT ska man kanske utöka Norrköpings båttrafik till att ta turister och boende i staden med båt till djurparken. Anledningen till detta är för att det under högsäsong ofta bildas långa bilköer mot parken och det är något som tär på miljön. Och det vill man ändra på. Därför hoppas man på att göra båtvägen till ett alternativ, dels för att bättra miljön men även för att lätta upp köerna en aning. För hur det nu än är så är det många som vill besöka parken, vilket tydligt syntes i höstas då man slog besöksrekord under Halloween. Och visst finns det mycket att se i parken, man har:

  • Lejon
  • Giraffer
  • Björnar
  • Delfiner
  • Bamses värld

Just delfinariet är dock ibland kritiserat, men en god sak har kommit ut ur det och det är en uppfinning som kan spås vara räddningen för den numera hotade delfinen. Något som Norrköpings tidningar skriver om är hur en senior zoologisk rådgivare och forskningschef på Kolmården vid namn Mats Amundin har hittat ett speciellt ljud som både delfiner och Tumlare inte gillar vilket i sin tur innebär att speciellt ljudspelare kan fästas i fiskenät för att få dessa djur att hålla sig borta. På så vis tror man att färre delfiner, och tumlare, i det vilda kommer fastna av misstag i näten och på så vis kunna skyddas lite mer.