Allt fler väljer att åka till Stockholm

Allt fler väljer att besöka Stockholm. Det gäller såväl svenskar som för utländska besökare. Förklaringen tycks ligga i hur mycket det finns att göra i staden. Här döljer sig flera pärlor – även för den som själv bor i Stockholm.

Rekordår för svensk turism

Det var ett rekordår för turismen i Sverige. Det konstaterar Gunilla Nordlöf, generaldirektör för Tillväxtverket. 60 miljoner övernattningar under 2015 blev det totalt runt om i Sverige av turister. Den största andelen turister kommer från USA, Kina och Indien som. Inom gruppen utomeuropeiska ökade andelen turister som kom till Sverige med 10,4% under året och landade på 15,2 miljoner personer. Den största ökningen på 20 år. Det är positiva nyheter för svensk ekonomi. En ökad turism gynnar olika verksamheter inom samhället. Under 2015 kunde vi även se att den totala sysselsättningen ökade med 1,5%. En stor bidragande faktor var den ökade turismen.

What’s all the fuzz about?

Varför väljer allt fler att besöka Stockholm? Det finns flera anledningar. En är att det finns allt fler tips och guider att tillgå via internet som gör att allt fler hittar de dolda pärlorna som ligger gömda runt om Stockholm. Samtidigt vill du inte missa de klassiska turistattraktionerna. Du vet väl att du hittar Fotografiska – Stockholms fotomuseum – i centrala Stockholm? Här kan du låta dig omfamnas av konst från svenska och internationella utställare. Promenadstråket längst Vasagatan kan bli en underbar dag för dig som letar efter shopping, mingel, caféer och restauranger. Här finns det något för alla. Testa besök stråket under en fredag där den nystartade idé first day hopping har inititerats av butiksägare som ligger belägna på gatan.  Tillsammans utgör dem ett nätverk av konstnärer, gallerister, designers, silversmeder och många fler yrkesutövarare som har ett gemensamt syfte – att nå ut till många fler människor. Det finns även flera lunchrestauranger för dig som. Japansk mat, nordafrikans kost och tysk korv. Det finns det något att hitta oavsett vilken smak du har på mat.

Besök exempelvis:

  • La Gazelle
  • Fang Yuan Shi Wu
  • Günters korv